[AVLYST] Soppkontroll Haugen gård, Okkenhaug AVLYST PÅ GRUNN AV SYKDOM

Praktisk info

Dato: 09.10.23

Tidspunkt: 16:00 - 18:00

Adresse: Banmyrvegen 74, Levanger, Norge

Forening: Innherred sopp og nyttevekstforening

Region: Trøndelag

Pris fra: Gratis

Hva skjer på soppkontroll?

Ledere

Stian Arntsen

stianra@hotmail.com

Arrangementet er stengt for påmelding

Velkommen til soppkontroll.

Sopputstilling og soppkontroll. På kontrollen går vi gjennom all soppen i kurven din. Dersom vi har tid til det, forteller vi deg litt om navn, kjennetegn og forvekslingsarter. Vi prøver også alltid å ha en liten sopputstilling av de vanlige artene du finner i området.

Målet vårt er at det du tar med hjem er god og trygg mat og at du blir inspirert til å ta nye turer i soppskogen. Når du plukker sopp, anbefaler vi at du sorterer de forskjellige soppene i bokser eller papirposer før du legger dem i kurven. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og basis av stilken. Dette for å få med mest mulig av viktige kjennetegn, som vi trenger for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukket.

 

I tillegg arrangerer vi sopptur kl 18-19 på samme sted, se eget arrangement.

Arrangementet er et samarbeid mellom Innherred og Trondheim sopp- og nyttevekstforening.

Ønsker du å bli medlem, kan du melde deg inn her: Medlemskap | Norges sopp- og nyttevekstforbund (soppognyttevekster.no)

Oppmøtedetaljer

https://norgeibilder.no/?x=323717&y=7074247&level=16&utm=33&projects=4040&layers=1%2C3%2C4&plannedOmlop=0&plannedGeovekst=0&fbclid=IwAR1Ule52OzZBLbMhAPj0yBi4UwWsHpf06qzo9Qj2wy_QCTwsn2T3UNZsnHQ